Vanbreda versterkt zijn positie in West-Vlaanderen via Soenen Verzekeringskantoor

Vanbreda Risk & Benefits neemt Soenen Verzekeringen uit Poperinge, Ieper en Roeselare. Soenen Verzekeringen is gespecialiseerd in verzekeringen voor ondernemingen, voornamelijk in de kmo-markt. “Met dit partnership vergroten we opnieuw onze geografische voetafdruk. Als grootste verzekeringsmakelaar in België geloven we sterk in onze inkoopkracht in combinatie met uitmuntende lokale dienstverlening”, zegt Pedro Matthynssens, CEO bij Vanbreda.

Vanbreda versterkt zijn positie in West-Vlaanderen via Soenen Verzekeringskantoor

Pedro Matthynssens, CEO van Vanbreda: “We zijn vandaag een belangrijke speler op vlak van verzekeringen voor kmo’s met een centrale afdeling in Antwerpen en lokale aanwezigheid in alle Vlaamse provincies. De overname van Soenen Verzekeringen ligt in lijn met onze strategie om duurzaam te groeien, zowel organisch als via gerichte overnames. We versterken hiermee onze positie in de provincie West-Vlaanderen.”

Pascal Joosten, Director Risk & Broker Services bij Vanbreda: “Met de overname van deze drie vestigingen in het West-Vlaamse makelaarslandschap breiden we onze regionale verankering aanzienlijk uit. Soenen Verzekeringen is gespecialiseerd in verzekeringsoplossingen voor kleine en middelgrote bedrijven, zelfstandigen en particulieren. Niet alleen hun expertise en doelgroepen sluiten goed aan bij onze organisatie, Soenen Verzekeringen is net als wij een servicegerichte makelaar die veel waarde hecht aan sterke, persoonlijke relaties met cliënten.”

Kenneth Rommens, Afgevaardigd Bestuurder van Soenen Verzekeringen: “Wij hebben de ambitie om deel uit te maken van een groter geheel met meer resources en expertise, bijvoorbeeld op het vlak van  IT en compliance. Ook de gespecialiseerde kennis van Vanbreda Risk & Benefits over complexere verzekeringsrisico’s en het internationale netwerk waartoe ze behoren, zijn voor ons en zeker voor onze cliënten extra troeven. We zijn daarom tevreden dat we dit partnership kunnen afsluiten en kijken uit naar onze toekomstige samenwerking.”

Over Soenen Verzekeringen

Soenen Verzekeringen wordt geleid door bestuurders Kenneth Rommens en Luc Vanoverberghe. Het team telt vandaag 16 medewerkers en heeft een jaaromzet van 2,3 miljoen euro. Soenen Verzekeringen gaat binnenkort verder onder de naam ‘Vanbreda Soenen’ onder leiding van de huidige zaakvoerders, die ook minderheidsaandeelhouder blijven.

Interview of meer informatie?

Indien u vragen heeft over dit persbericht of graag meer informatie ontvangt, dan kunt u contact opnemen met:

Isabelle Hoes – Advisor External Communication bij Vanbreda Risk & Benefits