5 verzekeringen die u beschermen tijdens en na de coronacrisis

De uitbraak van Covid-19 is een grote beproeving voor de Belgische bedrijfswereld. Ingrijpende gebeurtenissen zoals de coronacrisis leiden tot nieuwe en grotere risico’s. Deze toegenomen uitdagingen kunnen echter (gedeeltelijk) ingedekt worden door het nemen van de gepaste verzekeringen die u en/of uw onderneming optimaal beschermen.

5 verzekeringen die u beschermen tijdens en na de coronacrisis

Door de uitbraak van het coronavirus breken er voor veel ondernemers uitdagende tijden aan. We bespreken hieronder enkele verzekeringen waarop de laatste maanden heel wat klanten beroep hebben gedaan om de crisis het hoofd te bieden.

Gewaarborgd inkomen

De coronacrisis heeft een grote impact op de fysieke en mentale gezondheid van ondernemers en hun medewerkers. Het risico op arbeidsongeschiktheid loert meer dan ooit om de hoek. Zorg ervoor dat u niet zonder loon valt bij ziekte en dat iedereen binnen uw organisatie zijn of haar financiële gezondheid kan waarborgen.

Een verzekering gewaarborgd inkomen maakt dat u gedurende uw arbeidsongeschiktheid tot 80% van uw loon kan behouden. U moet wel rekening houden met een wachttijd van 30 dagen.

Bijkomend is het koppelen van uw verzekering gewaarborgd inkomen aan een IPT (individuele pensioentoezegging) interessant omdat uw premie dan veel lager ligt en u tegen een fiscaal voordelig tarief aan pensioensparen doet.

Omzetverzekering

Wanneer u voor een langere tijd arbeidsongeschikt bent door ziekte zal niet alleen uw loon hieronder lijden maar ook uw omzet. Door de omzetverzekering kan tot 60% van uw omzet behouden blijven bij arbeidsongeschiktheid.

Op die manier kan de vennootschap bij een periode van arbeidsongeschiktheid overleven en kunnen de genomen engagementen, zoals het financieren van de lonen, de afbetalingen en de huurgelden, nagekomen worden.

De omzetverzekering kan je dus zien als een gewaarborgd inkomen met als begunstigde uw vennootschap. Bovendien is deze verzekering 100% fiscaal aftrekbaar.

Cyberverzekering

Jammer genoeg legt de coronacrisis cybercriminelen geen windeieren. Deze profiteren tijdens de coronacrisis van de onoplettendheid van thuiswerkende collega’s en de beperkte aanwezigheid op kantoren en ondernemingen.

We merken de laatste maanden dat vele van onze klanten geconfronteerd worden met phishing en hacking. Het verhoogde aantal claims toont aan dat we er ons zeer bewust van moeten zijn dat alle ondernemingen getroffen kunnen worden.

Een cyberverzekering zal u beschermen tegen de financiële impact van cyberaanvallen en verzekert u van hulp van onder meer IT- en crisisexperten.

Rechtsbijstand voor ondernemingen

De financiële moeilijkheden bij ondernemingen kunnen ook indirect leiden tot problemen bij andere ondernemingen. Zo kunnen ondernemers geconfronteerd worden met contractbreuken van externe partijen, problemen met leveranciers, discussies met de fiscus, afbetalingsplannen, …

Juridische bijstand is dan ook noodzakelijk om ervoor te zorgen dat u zich optimaal kan beschermen. De verzekering rechtsbijstand voor ondernemingen komt hieraan tegemoet.

Bestuurdersaansprakelijkheid

Niet alleen de onderneming kan in een crisis onder vuur liggen, ook de bestuurder kan in een lastige situatie terechtkomen. Zo kan deze laatste geconfronteerd worden met werknemers of medebestuurders die beslissingen in vraag zullen stellen of deze zullen aanvechten voor de rechtbank. Denk hierbij aan ongeoorloofde ontslagen, investeringsfouten of éénzijdige beslissingen.

Een dekking bestuurdersaansprakelijkheid zal de bestuurder beschermen en mogelijke claims dekken.

Conclusie

U staat er niet alleen voor in een crisisperiode. Wij bekijken graag samen met u welke verzekeringsoplossingen cruciaal zijn voor de optimale bescherming van uzelf en uw onderneming.

Samen zijn we sterk en kunnen we het hoofd bieden aan onverwachte gebeurtenissen die de bedrijfswereld op zijn kop zetten.

Jesse Mertens

Meer weten?

Wilt u graag meer informatie over bovenstaande producten? Contacteer ons op onderstaande contactgegevens.